Dementorok

A dementorok egy híres könyv antihősei, akik – nekem meggyőződésem – itt járkálnak köztünk nap mint nap. Ők azok. akik kiszívják az örömöt belőled. Igen, szerintem léteznek, csak mi úgy hívjuk őket, energiavámpír.

Ők azok,

  • akiknek mindig van egy tuti tippjük arra, hol fognak a terveid romba dőlni,
  • akiknek azonnal eszükbe jut egy példa olyan barátról, akinek ez, amit te csinálsz, nem sikerült
  • akik soha nem mertek belevágni semmibe és a saját félelmeikkel a te kedvedet is el akarják venni
  • akiknek a jó híreid alkalmat biztosítanak arra, hogy kifejezzék, mennyire helytelen a te viselkedésed
  • akiknek el KELL hinned, hogy az élet szar, különben megsértődnek és “majd meglátod!-dal fenyegetőznek
  • akiknek ha elmeséled, hogy valami sikered van, átsiklanak felette és saját érdemeiket kezdik domborítani, esetleg egy “Az semmi!” – felkiáltással a mondat elején
  • akiket ha elkezdesz kerülni, látványos lelki terrort indítanak ellened, hátha úgy majd megtörsz és hajlandó leszel végre kilátástalannak érezni az életet… vagy függni az ő véleményüktől (lsd.dementorok csókja).

Nem lehet kikerülni őket mindenhol felbukkanhatnak, még itt a blogon is.

Mivel ez az évünk valami merőben új talajra navigál minket, és mivel most tényleg szükségünk lesz minden bátorságunkra, életenergiánkra és intuíciónkra (aminek a hangja sokszor olyan halk, hogy egy dementor könnyedén elnyomhatná), így felfüggesztem a valós idejű közvetítést a blogon.Az utóbbi időben azt figyeltem meg magamon, hogy nem merek írni. Lenne mit, de pontosan tudom azt, hogy itt nem csak jószándékú emberek olvasgatnak és nem szeretném, ha bármilyen tervünket is keresztülhúzná valaki, csak mert én meggondolatlanul elfecsegtem a részleteket.

De ne aggódjatok, kedves barátaim, mindent részletesen, szorgalmasan lejegyzek, és egy későbbi időpontban közzéteszem.  Esetleg annyit még megtehetek -hogy én is inspirálva legyek – hogy néhányótoknak, akik jelzitek nekem, és akikrők konkrétan tudom, kicsoda – küldök jelszót az átmenetileg jelszóval védett posztjaimhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük