Hálám 12 +1 pontja

Ma egy éve, hogy elhagytuk a hazámat. Mintha egy élet telt volna el azóta, ahol sok új tapasztalat vert gyökeret bennünk. Például az ÁLDÁS. Hogy mindig minden pont akkor jött, amikor szükség volt rá, és sohasem volt olyan, hogy nem jött. Ha léteznek csodák, akkor ezek azok.

 1. Csoda, hogy találtunk valakit ebben a magánakvaló székely közegben, aki ismeretlenül befogadott a házába menekültként, nincstelenként. Hála érte!
 2. Áldás, hogy lehetett kertem, aminek a gondozásában még segítettek is! Hála érte!
 3. Áldás, hogy amikor már nagyon kényelmetlennek éreztük a hely kicsinységét, kaptunk két emeletes ágyat.
 4. Áldás, hogy amikor már elárasztott a mosatlan ruha, kaptunk valakitől egy mosógépet és egy vízhez csatlakozási lehetőséget.
 5.  Áldás, hogy amikor elkezdett melegedni az idő, kaptunk valakitől egy hűtőszekrényt.
 6. Áldás, hogy amikor leköltöztünk a nyári konyhába, kaptunk valakitől egy konyhaszekrényt.
 7. Áldás, hogy amikor elérkezett a vetési szezon kaptunk valakitől egy utánfutónyi vetőkrumplit… és egy csomó nagyon jó gondolatot, és megértést. Köszönöm!
 8. Hála a sok paradicsomért… mindenkinek. Imádom a paradicsomot 🙂
 9. Áldás, hogy a tojásaim minden rekordot felülmúló arányban keltek, és a csibék fel is nőttek.
 10. Áldás, hogy egy évre elegendő répa, krumpli és hagyma termett. Ez már biztosította, hogy nem fogunk éhenhalni.
 11. Csoda, hogy amíg a helyiek sem tudnak fához jutni a szigorított intézkedések miatt, addig mi egész télre való kiváló fűtőértékű több éve száradó tüzifát kaptunk ajándékba… az Isten jobb kezétől 😉 Enélkül tényleg egész télen fáztunk volna. Nagyon-nagyon köszönöm!
 12.  és a legnagyobb csoda… hogy ez a tél, mintha azért lett volna ilyen enyhe, hogy ne fagyjon el a nyári konyha, és moshassak egész télen mosógéppel… Ezért aztán nagyon, de nagyon hálás vagyok!

+1. Nyáron elhatároztam, hogy november 7-étől (Göncöl első születésnapjától) dolgozni fogok valamin napi 4 órában. Fogalmam sem volt róla, hogy mihez is kezdjek. Amikor jött a lehetőség, ezért akadtam le: ösztöndíjprogram, kezdés: november 6. Jelentkeztem és feltettem, hogy ha ez tényleg nekem jött, ha tényleg ezt szánták nekem, akkor felvesznek. Felvettek és a kurzus az időeltolódás miatt november 7-én elkezdődött… Mi ez, ha nem CSODA, egyértelmű válasz egy kérésre… KÖSZÖNÖM.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük