Kivonat

Annyi mindenről akartam írni mostanság, de valahogy sose volt alkalmas az idő. Most se az, de már nem húzhatom tovább, különben nem teljesítem a vállalásomat.

Nekem egyébként akkor megy az írás, ha jön a gondolat, aztán azonnal rávetem magam a gépre és leírom. Abból sülnek ki a legjobb dolgok. A hét folyamán legalább hatszor jártam úgy, hogy jött az ihlet és akadályoztatva voltam. Belémrekedt. Ezeknek a bennemragadt gondolatoknak a morzsáiból kivonatolok ebben a posztban, lesz, amilyen lesz.

Amint beköszöntött az esős idő, és bevackoltuk magunkat a lakásba, eluralkodott rajtunk a szellemi munka. Réka a németezése mellett az Excel táblázat kezelésében igyekezett elmélyülni, rácuppant Jane Austen-ra, és Lucy M. Montgomeryre, pihenőidejében pedig tovább futtatta a hulladékprojektjét, koszorúkat készített szénából és rongyokból.

Hajna kesztyűt köt még mindig. Kicsit meggyűlt a baja, mert hogy hogy nem, a belsejét kötötte eddig… visszafelé. Régóta kötök, de ilyet még nem láttam.

Ő az, akit a leginkább érdekel a környezete… úgyhogy rögtönzött kémiaórát tartottunk a lilakáposztával… beszélgettünk az égésről, a füstről, oxigénről, széndioxidról, jégről, csapadékokról…stb. Enéhvel rendszeresen Románia közigazgatási és domborzati fali térképeit vizsgálják és feladatokat adnak egymásnak.

Aztán egyik nap, amíg mi Csíkban voltunk, kidekorálta az ablakokat. Ő készítette egyébként az adventi naptár csipeszeire is a képeket.

Enéh vadul angolozik a Duolingot kombinálja az ANKIval. Amikor bizonyos okok miatt mondtam neki, hogy lehet, hogy elveszti a szériáját (ez az a szám, hogy hány napig csinálta folyamatosan), azt mondta, őt ez nem érdekli, ő angolul akar megtanulni, nem Lingot-okat gyűjt.  Ő kezdeményezte az Excel táblázat iránti érdeklődést, mert napirendet akart magának készíteni.  Ezen kívül  Mary Poppinsról olvasott mostanság több részt, továbbá ő  a fő motorja az adventi naptár feladatainak, ahol volt már szaloncukor-, majd pedig papírhópihe készítés. A másik, ami még napi szinten foglalkoztatja, az a nyújtás. Angolspárga a cél.

A  fiúk is napról napra fejlődnek. Regőnek kezd felismerhetővé válni az emberábrázolása, egyre többet mondókázik, Göncöl pedig elkezdett JÁRNI. Végre, végre! 🙂

 

A cserépkályha királyul szuperál, azóta nemhogy nem fázunk, de állandóan vetkőzünk lefelé.

A múlt hét végén egy veszteség ért minket, amikor is meghalt az a bácsika, akitől Milán a nyár folyamán a méhészkedést tanulta. Igazi jó ember volt, azóta is nehezen emésztjük az elvesztését.

Hát nagy vonalakban ez van velünk most.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.