Készülünk a télre

Amikor elindultunk otthonról nemigen sejtettük, mi vár ránk, és nem tudtuk azt sem, mit hoz a távolabbi jövő. Szerettünk volna saját házat venni – legyen bár egy felújításra váró romhalmaz – de úgy tűnik, a lehetőségeink ehhez nem adottak. Az ingatlanárak MAGASABBAK!!!, mint Magyarországon, jó házat pedig egyáltalán nem is árulnak. Döntöttünk. Építeni szeretnénk. Elkezdjük a nulláról. Úgyis zavart, hogy egy csomó dolog már adott volt és nem mi alakíthattuk ki a saját szánk íze szerint.
Telket keresünk, és mostani álláspont szerint vályogházat szeretnénk, mert azzal maximálisan elégedettek voltunk.
De ez sem az idei év projektje lesz, ugyanis – ha már így alakult – téliesítenünk kell a jelenlegi lakóhelyünket, amelyben baráti szívességből kaptunk szállást. Ajtót kell cserélnünk, mert kilátunk a réseken, ablakot kell szigetelnünk, mert a nyáron még a darazsak is bejutottak a csukott ablakon keresztül, meleg ruhákat kell készítsek, mert nem tudjuk rendesen kifűteni a házat és a téli tüzelésre alkalmas kályhát kell építeni, ha éjjelente nem akarunk megfagyni. Na és persze fát kell gyűjteni…
Ha azt mondom, hogy kislány koromban pont erről álmodoztam, nem hinne nekem senki. Pedig így volt. Szeretek spórolni. Most egy ház árát fogjuk kispórolni önfenntartóként. Tudom, hogy sikerül!

Zoknik a családnak maradék fonalakból

Készül a hordozható cserépkályha

Handmade sajt – mert azért enni is kell…

One Comment on “Készülünk a télre”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük