Jótett helyébe…

Tizennégy évvel ez előtt egy szép augusztusi délutánon itt Erdélyben tartottuk meg az egyházi esküvőnket. Azt a tipikus erdélyi parasztlakodalmat szervezték meg nekünk a rokonok. Minden teljesen konvencionális és átlagos volt… még az ajándék borítékok is… meg a menyasszonytánc 10-20.000-ei.

Történt azon az éjszakán, hogy egy kedves rokon összetörte az autóját. Épp előtte vettek lakást (sok-sok év gyűjtögetés után) és akkor ott totál le voltak égve. Az autójuk létszükség lett volna a mindennapi életükhöz.

Mi – bohém fiatalként – nem értékelve a pénzt, hisz sose volt még semmink, nekik adtunk egy kalap pénzt… a menyasszonytánc bevételét… hogy meg tudják csináltatni az autót. Nem akarták elfogadni, de erősködtünk. Mit számítottak akkor nekünk az anyagi javak?! A szerelem fűtött és táplált ☺

Aztán soha több szó nem esett erről. Voltak közös üzleti ügyeink, de ez a dolog nem jött fel többé még csak utalás szintjén se.

Egy szép napon – idetelepülésünk után – összefutottunk  a városban. Éppen próbáltunk valami biztos pontot találni itt az idegenben, amikor találkoztunk Vele. Szó szót követett, míg egyszer csak fogta magát és a férjem markába borította a pénztárcája tartalmát. Fizetésosztás után lehetett, mert nem kevés pénzről volt szó. Azt mondta, hogy amikor bajban voltak, mi segítettünk nekik. Most itt az ideje, hogy viszonozza.

DSCN2960
Moncofa, Spanyolország – 2016 február

Ez a szélyely összetarás alapja? Vagy igaz a népmese, hogy “jótett helyébe jót várj!”? Eszembe jutnak a tanítások, hogy visszaszáll rád, amit adsz, jó is, rossz is. ( A rosszról is vannak példáim, majd egyszer írok róla).

A tanulság számomra pedig az, hogy ha elengeded a kapaszkodókat és rábízod magad a Teremtőre, akkor fantasztikus dolgokat tapasztalhatsz. De amíg a biztost szorítod, nem tudja megmutatni magát a Gondviselés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük