Éghajlat

Megvallom, még a magyarország nyarat is szűkre szabottnak éreztem, de ez ami itt van… BAH ?

Én vagyok az, aki nyáron az irgalmatlan hőségben végre kimerészkedek a házból és a déli napsütés hevében nekiállok kapálni, mondván: végre jó idő van. Úgy május vége felé kezdtem kiengedni a téli dermedtségemből és szeptemberben a fecskékkel együtt tüntettem el a rövid ujjú pólóimat. Télen minimum 3 nadrág, 4 felső és 2 pár zokni van rajtam és így is csak vegetálok. És mindez otthon.

Nos, itt még nem volt ingerenciám felvenni a rövidnadrágom, a pulóver is elég gyakran rajtam van és ahogy figyelem az eseményeket, a téli kabátom se tettem messze. Folyton azt kérdezgetem a helyieket: “Ez már a nyár? Itt nem szokott melegebb lenni?” Sajnos a válaszok nem túl biztatóak rám nézve. Rögtön megértettem, hogy az én székely pasim mit hisztizett az alföldi forróság miatt. Hát hja, ez ahhoz képest fridzsider – ahogy a román mondaná. Aki erre akklimatizálódik, annak az Alföld valóban grillsütő lehet…

Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy hogyan abszolválok egy fél éves telet, ahol nem ritka a mínusz húsz sem. Ilyen öregen is hozzá lehet szokni vajon?

20170609_172454

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.