Ki kell nyitni a szádat… itt a lét a tét

Nem vagyunk egy beszólogatós fajták, mindenki azt csinál, amit akar, csak minket hagyjon békén. De azért mégis van olyan dolog, amin nem lehet átsiklani…
Egy szép reggelen FlyLorddal arról beszélgettünk, hogy van aki túlzásba viszi azt, ami egyébként is a begyünkben van, és hogy nem lenne szabad szó nélkül hagynunk. FlyLord tett is egy ígéretet, hogy többé nem hagyja. Ő se gondolta, hogy ilyen gyorsan akcióba kell lépnie… ugyanis amint kikeltem az ágyból és kimentem tojást forgatni, mit ad Isten, a hátsó földszomszéd éppen akkor készülődött neki a traktoros gyomirtózásnak. Ezt ugye le kell nyeljük, csakhogy az északnyugati szél nem gyengén pont abból az irányból fújt. (Kb. 30 km/h). Na ezt már nem. Ugyan többször hangoztatom, hogy a törvényeket a saját maguk védelmére alkották a törvényhozók, de azért néha én is belekapaszkodhatok. 🙂 Ugrasztottam férjet, hogy lépjen, mert megígérte alig 20 perccel ez előtt. Mit volt mit tennie, jószomszédi viszony ide vagy oda, ezt az akciót meg kell akadályozni, hisz a konyhakertünk 30 centire kezdődik az adott területtől.
A muksó hímelt-hámolt, ismerte a törvényt, de hát majd leengedi a szórófejeket, meg óvatos lesz, meg kisnyúlfülefarka. NEM! OK, muksó feladta, de azért még tett utalást olyanra, amit szerinte mi törvénytelenül csinálunk. Na nem fenyegetésként… csak úgy. Sebaj, elértük, hogy elmenjen, és szélcsendes időben térjen vissza. (Gondolom, nem kis anyagi vesztesége származott a potya útból. Sajnálom ezért 🙁 )
Senkinek nem lenne szabad hagyni, hogy kárt szenvedjen mások gondatlansága miatt. Főleg ha még törvény is van rá. Javaslom mindenkinek, hogy ismerkedjen ezekkel a törvényekkel és használja fegyverként, ha nincs más mód. Itt a lét a tét!

4 Comments on “Ki kell nyitni a szádat… itt a lét a tét”

  1. Kell ám 🙂
    Meg azért egy csepp jóindulat sem árt a másik fél részéről. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hej, de nagyon jó fej a szomszédotok… de mondjuk, ha egy arrogánsabb paraszt lenne, akkor lehet, hogy fütyülve a széljárásra, a törvényekre (meg rátok) simán lepermetezte volna a földjét – meg vele együtt a tiéteket is "ingyé" 😉

  2. Igazad van, ez a szomszéd a jobbik fajtából való, és ami fura, tisztában van a szennyezéssel. Egyszer figyelmeztetett, hogy a kettőnk földjét elválasztó sávról ne szedjük össze a szénát a birkáknak, mert az nem egészséges… Hmmm… ennek ellenére a föld termését azért kivitte a piacra emberi fogyasztása. Nem igazán tudom követni a gondolkodásukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.