Babakelengye 1.

Milyen remek, hogy ezt legalább uniszex színben alkottam… most nagy pofáraesés lenne, ha rózsaszín lenne… 🙂 Tiszta gyapjú (a fonalat potom pénzért egy kirakodóvásárban vettem), újszülött méret,  minta az Amelie-ből kicsit átvariálva.

 Tudni kell, hogy én már az első gyereknél belefogtam a mosható pelusozásba. Aztán ahogy nőtt a gyerekeim száma, úgy a tapasztalat is. Már nem vennék készre gyártott méregdrága termékeket, hanem magam csinálom az én igényeimnek megfelelően. Ezeket még anno a harmadik lányomnak varrtam flanel, plüss és belül frotír. A hártánya az, hogy nehezen szárad, úgyhogy ezúttal kivehető betéteseket varrok.

Ez pedig a külső nyers gyapjúból lanolinnal kezelve. Van egypár, ezek a még publikus darabok, a többi már foltos itt-ott, de azért nem válok meg tőlük.

Kötöttem az idén is, de – minő meglepő – ciklámen színben, így – a tegnapi ultrahang alapján – lebontom, majd valamelyik lánykámnak kötök belőle sapit, és előveszem a kék fonalat…
Rengeteg ötletem van még mosható pelenka ügyben, csak legyen rá elég időm.

Miért is mosható? Igaz lenne az is, hogy a környezetvédelem hőse vagyok, de alapvetően babócáim popsiát féltem a vegyszerektől, no meg utálom a függést… amikor elfogy az eldobható, a föld alól is keríteni kell.
Így 1-2 havi eldobhatós pelenka árából elkészítek egy egész szettet. Maga a pelenkázás nem nagyobb macera, de az igazsághoz hozzátartozó részt is hűen leírom: elég gamat dolog a kakit vakarni a körömkefével. De ez legyen a legkisebb bajom, vállalom, mert tudom, hogy összehasonlíthatatlanul egészségesebb, és a környezetet sem szennyezem.

 ***

Megjegyzés: Valami oknál fogva nem kapok e-mail a beérkező megjegyzésekről. Állítgattam itt-ott, aztán valahogy elállítottam, így senki sem tudott megjegyzést írni. Most már lehet.
Van valakinek ötlete arra, hogyan tudnám nyomon követni a megjegyzéseket? Volt itt pár régebbi poszthoz hozzáfűzés, és vagy egy hónappal később találtam meg véletlen.
Kiegészítés: megtaláltam a hiba okát. A levelezőm egy külön mappába gyűjtötte az értesítéseket :S

4 Comments on “Babakelengye 1.”

 1. Lehidalok Tőled, de tényleg 🙂
  xxx
  Lehet, hogy nem mondok vele újat, de ha másképp nem megy:
  Beállítások -> Bejegyzések és megjegyzések -> Megjegyzésmoderálás
  Állítsd be, hogy "Mindig" és add meg az e-mail címet, ahova az értesítést kéred.

 2. Peluspapírt nem használsz? Legalább az elején az anyatejes kakinál, nekem nagyon bevált. (illetve később, amikor már a gyerek készülődött a nagydologhoz)

  Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.